Бесплатне онлајн обуке из математике и програмирања

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и „Центар за младе таленте” Нови Сад потписали су Меморандум о сарадњи за организовање бесплатних онлајн обука где се ученицима основних и средњих школа пружа могућност стицања широког знања из области математике и програмирања.
Програм и материјале за обуку сачинила је Фондација „Центар за младе таленте“ уз помоћ професора математике са Природно – математичког факултета и Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду и професора средњих школа. Предвиђено време трајања онлајн обуке је 1.5 до 2 часа недељно током школске године.
Фондација „Центар за младе таленте” из Новог Сада организовала је следеће онлајн курсеве:

1. ONLINEA – курс из математике намењен ученицима 5. и 6. разреда основних школа и припреми за упис ученика у 7. и 8. разред основних школа при гимназијама
2. ONLINEB– курс из математике намењен ученицима 7. и 8. разреда основних школа ради подизања знања из математике и припреме за упис у средње школе
3 . PMUFO – курс из математике намењен ученицима III и IV разреда средњих школа ради припреме за матуру и упис на факултете техничких и природно-математичких наука
4. Ц основни – курс из програмирања за све ученике који желе да савладају структурирано програмирање у програмском језику Ц
5. Ц++ – курс из програмирања за све ученике који желе да савладају објектно оријентисано програмирање у програмском језику Ц++.

Упис за све курсеве је у току. Поред часова полазницима ће бити на располагању и писани материјал преко сајта Фондације (http://www.cmt.edu.rs . )
Упис се обавља пријавом (регистрацијом) преко линка регистрација (www.cmt.edu.rs/CMTOnlineRegistration/Register.html). Посебних услова за пријављивање нема.

Онлајн обуке ће бити организоване током школске 2017/2018. године, а један од примарних циљева је подизање нивоа знања математике за ученике 5, 6, 7 и 8. разреда основне школе, који би допринео лакшој и бољој припреми за упис у средњу школу. Ученицима средњих школа се кроз овакве обуке пружа могућност стицања широког знања из области математике и програмирања што представља својеврсну припрему за све будуће студенте електротехнике, информатике и математике за брже и лакше усвајање градива на факултету.
Извор: http://www.mpn.gov.rs/u-toku-upis-na-besplatne-onlajn-obuke-iz-matematike-i-programiranja/

Оставите одговор