Пројекат „Лепше је и лакше је без дискриминације“

У оквиру пројекта „Лепше је и лакше је без дискриманиације“ који реализују Фондација Деца за децу у партнерству са  Удружењем параплегичара и квадриплегичара „Голија“  и локалне Канцеларије за младе општине Ивањица  13.децембра 2017.године у Гимназији Ивањица одржано је предавање које се тиче безбедности самих учесника у саобраћају али и учешћа особа са инвалидитетом.

Само предавање одржали су чланови Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије који већ 3 године успешно спроводи кампању „Још увек возим“. Предавање држе особе које су настрадале у саобраћајним несрећама , које своју причу, исповест и емоцију  деле на предавању, а која су у инвалидским колицима због повреда кичме. До сада је предавање чуло преко 15 000 младих широм Србије у преко 30 градова и општина.

У оквиру предавања учесници су били у прилици и да испробају „пијане наочаре“ које симулирају стање са 0,5 и 1,0 промила алкохола, у циљу схватања колика опасност заправо прети свим учесницима у саобраћају уколико се на улици налази један возач у алкохолисаном стању.

Пројекат „Лепше је и лакше је без дискриминације“ подржало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Оставите одговор