MILIVOJU KONSTANTINOVIĆU NAGRADA EVROPSKOG PROGRESA

Razvojni program Evropski PROGRES otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije na temu „Moj omiljeni evropski projekat“. Konkurs se uz podršku Evropske unije (EU) i Vlade Švajcarske tradicionalno organizuje već jedanaestu godinu za redom kako bi se podstaklo kreativno stvaralaštvo među omladinom na jugu zemlje.

Ovogodišnja tema imala je za cilj da se mladi iz programskih opština bolje upoznaju sa projektima koje u njihovom mestu već deceniju unazad podržavaju EU i Vlada Švajcarske i tako doprinose boljem životu ljudi. Pred đacima je bio zadatak da sa svojim nastavnicima posete neke od projekata, odaberu svoj omiljeni evropski projekat na osnovu njegovog značaja i pozitivnog uticaja na život lokalnog stanovništva, a zatim da ga na kreativan i originalan način predstave. Tako su mladi imali mogućnost da saznaju više o podršci koje EU i Vlada Švajcarske pružaju društvenom i ekonomskom razvoju opština na jugoistoku i jugozapadu, a istovremeno pruža im se prilika da budu deo pozitvnih promena u svojim sredinama.

Učenik III razreda MILIVOJE KONSTANTINOVIĆ osvojio je mobilni telefon na pomenutom konkursu.

Učenik je obradio projekat Uvođenje standarda Britanskog maloprodajnog konzorcijuma (BRC) u kompaniji “Flora” u Ivanjici.

Rad učenika Milivoja Konstantinovićai, naći će se na stranicama kalendara Evropskog PROGRESa za 2018. godinu. Svečana dodela nagrada održaće se 15. decembra 2017. godine u Vranju.

Оставите одговор