Naši S.A.V.E. Ambasadori treći na Nacionalnom takmičenju

Reč je o programu S.A.V.E. Ambasadori, programu koji u Srbiji sprovodi Banka Intesa u saradnji sa organizacijom „Dostignuća mladih“ u Srbiji, a sa ciljem osnaživanja mladih u oblasti društveno angažovanih tema i održivog razvoja.

Program je interaktivan, na engleskom je jeziku i omogućava učenicima uvid u aktuelne teme na globalnom nivou, a koje imaju uticaj i na naše živote u lokalnom kontekstu. U okviru programa organizovan je onlajn trening za učenike i nastavnike (ČETVRTAK, 24. novembar) kako bi se upoznali sa programom, radionicama za učenike i aktivnostima planiranim za sprovođenje programa.

Sve ovo propraćeno je i takmičarskim delom održanim 19. januara 2023. u okviru kojeg su učenici radili na pravljenju kratkog video filma ili prezentacije u kojoj predstavljaju lokalni društveni problem i predlog kako bi ga rešili. Na online takmičenju učestvovalo je 18 timova među kojima su 2 iz naše škole.

Pobednički tim dolazi iz Medicinske škole u Čačku koji je dobio status Nacionalnog pobednika i plasman na međunarodni nivo takmičenja dok je naš tim osvojio 3. mesto.

Ovaj program deo je međunardone inicijative iza koje stoji Intesa Sanpaolo grupa FLITN “Financial Literacy International Network”, a program se pored Srbije sprovodi u Italiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Egiptu, Češkoj, Moldaviji, Rumuniji, Sloveniji, Ukrajini i Mađarskoj.

Nagrađeni tim su sačinjavali učenici I4 IT smera: Miloš Radovanović, Dunja Aleksić, Ema Gromović, Jelena Darijević, Miloš Zarić, Mia Jovanović, Nikolina Tošović, Lazar Mićić

Odličan nastup je imao i naš drugi tim koji je imao najinovativniju ideju koju su sačinjavali učenici I2 opšteg smera: Elena Petković, Pavle Bogdanović, Andrija Petrović, Aleksandra Tanasković, Dušan Spasojević.

Sa učenicima su radili mentori Ana Stamenić i Zoran Vučetić.

Оставите одговор