Презентација смера обдарени за биологију и хемију

Министарство просвете, науке и технолошког развоја верификовало је Гимназији у Ивањици нови смер за ученике са посебним способностима за биологију и хемију.

Одељења за ученике са посебним способностима за биологију и хемију у гимназијама омогућавају ученицима да стичу знања из биологије и хемије у специјализованом одељењу са максимално 20 ученика, а на часовима лабораторијских вежби максималан број ученика у групи је 10.

Овај смер пружа могућност ученицима да буду врло успешни студенти медицине, стоматологије, ветерине, пољопривреде, фармације, хемије, биологије, физичке хемије, технологије и сродних факултета.

За упис у ово одељење заинтересовани осмаци полажу пријемни испит на коме решавају тест из биологије или тест из хемије, а уколико желе, могу радити и оба теста.

Презентација смера биће одржана у Гимназији у Ивањици у четвртак 25. новембра са почетком у 17 часова. После презентације ученици ће радити пробни пријемни из биологије или хемије. Позивамо ученике и њихове родитеље да присуствују презентацији.

Оставите одговор