Електронски упис ученика у Гимназију 9.и 10.06.2020.

Упис ученика у средње школе ће бити обављен  9. и 10.  јула на два  могућа начина:
1. Путем система   Еупис и ове године је првацима омогућен упис  доласком у школу без ношења докумената. Потребно је само да  ученик и(ли) родитељ и законски заступник  при доласку у школу преда исправно попуњену пријаву  (пријава се може узети у школи) за упис као и да познаје   ЈМБГ ученика и  ЈМБГ једног од родитеља.Остале потребне документе  школа прибавља по службеној дужности у електронском облику користећи услуге Еупис

2. Такође ове године је по први пут омогућен електронски упис у школу и без доласка ученика, родитеља или законског заступника.
Да би се овај процес обавио потребно је да родитељ има  креиран налог на порталу Еуправа https://euprava.gov.rs/   како би могао да покрене опцију Еупис у средњу школу. Зато је важно да благовремено родитељ провери да ли има налог на порталу Еуправа  или да се тај налог отвори што се може урадити на овој адреси https://registracija.eid.gov.rs/kreiranje-naloga с тим што треба имати у виду да отварање налога траје временски до 24 часа  јер се унети подаци морају проверити.

Након  што се родитељ  улогује преко свог налога попуњавањем пријаве за упис ученика у средњу школу, родитељ/други законски заступник уноси податке који су школи неопходни за упис ученика у средњу школу. Уколико је упис успешан, родитељ ће бити обавештен о томе. Уколико упис није успешан родитељ се обавештава да је неопходно да се ради уписа обрати школи, када је потребно проверити све унете податке, као и податке који су преузети из службених евиденција, те отклонити недостатке и ученика уписати у школу. Све потребне информације можете добити позивањем броја Тел: 032/664-646, 032/661 – 116, 063/22 58 58.

Оставите одговор