СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ ПРОФЕСОРИМА ГИМНАЗИЈЕ

Професори наше школе следе у раду светосавску мисао да оног кога учиш треба да чујеш, да га охрабриш, волиш и поштујеш, једнако бринући о здрављу његовог духа и његовог тела. Децу уче да паметно живе у љубави са светом и радости због стварања за своје и опште добро. Математички речено човек је разломак у коме бројилац представља онолико колико он истински вреди, а именилац онолико колико субјективно мисли да вреди. Ми амбициозно и вредно радимо на увећању бројиоца јер од тога нам свима зависи будућност. Школски одбор Гимназије у Ивањици донео је одлуку да награди професоре који су у школској 2016/17. остварили посебне резултате:

1. Награђује се мр Драган Видаковић, професор математике, за резултат на завршном испиту из математике ученика осмог разреда талентованих за математику, као и за резултате на државним и међународним такмичењима из математике. Ученици осмог разреда су на завршном испиту имали 17,31 од максималних 20 бодова. Републички просек из математике био је 10,70 а у Моравичком округу 10,93 бодава.

2. Награђује се Биљана Ајдачићпрофесор српског језика и књижевности, за резултат на завршном испиту из српског језика ученика осмог разреда талентованих за математику, као и за остварене резултате на Републичком такмичењу, на Књижевној олимпијади, на коме је њена ученица Љубица Чоловић освојила прво место. Ученици осмог разреда су на завршном испиту освојили 17, 31 од максималних 20 бодова. Републички просек из српског језика био је 13, 28 а у Моравичком округу 13, 39 бодова.

3. Награђује се Илинка Оцокољић, професор српског језика и књижевности за постигнуте резултате на домаћим и међународним конкурсима из српског језика и књижевности као и за промоцију и углед школе.

Оставите одговор