ИНТЕГРАЛ КУП 2107

Матемачички турнир „Интеграл куп“ је математичко такмичење за ученике основних и средњих школа, узраста од 13 до 17 година (од VIII разреда основне до II разреда средње школе) из Србије и земаља региона и ревијално за ученике VI разреда из Ваљева. Такмичење ће бити одржано у суботу 2.12.2017. године са почетком у 10 часова.

Покретачи и организатори турнира су Подружница математичара Ваљево и Ваљевска гимназија, а турнир је једна од многобројних активности популаризације математике и подршке младим талентима које предузимају Подружница математичара Ваљево и Ваљевска гимназија. Турнир се одржава по други пут и следи намере организатора да буде једна од припремних активности обдарених младих математичара за такмичења која следе.

Циљеви турнира су популаризација математике, приближавање науке младима, развој такмичарског духа и подршка талентима из различитих средина да се зближавају и учествују у заједничким креативним активностима.

Турнир је позивног карактера. Екипа једне школе из Србије може имати највише 8 ученика, и то највише 2 ученика по разреду. Екипе из иностранства броје 4 ученика и то по 2 ученика I и II разреда средње школе.

На такмичењу ће учествовати:

  • ДОБРИВОЈЕ ВУЈОВИЋ VIII разред обдарених за математику
  • ЈЕЛЕНА БЕШЕВИЋ VIII разред обдарених за математику
  • ВОЈИН МИЛЕТИЋ I разред природно математичког смера
  • ВЕЉКО БОГДАНОВИЋ I разред природно математичког смера
  • ЈЕКИЋ ЈУГОСЛАВ II разред природно математичког смера
  • ЈОВИЋЕВИЋ ТАМАРА II разред природно математичког смера

Оставите одговор