Соња Јованчић трећа на књижевном конкурсу „Гордана Брајовић“

Соња Јованчић ученица 4.разреда Гимназије у Ивањици освојила је треће место за рад „Олујни сан“ на Књижевном конкурсу „Гордана Брајовић“ у организацији Центра за културу и уметност из Алексинца. Предметни наставник ученице је наставник српског језика и књижевности Биљана Ајдачић. Награда ученици и предметном наставнику биће уручена 24. априла 2023. године у Алексинцу.

Књижевни сусрети „Гордана Брајовић“ више од двадесет година окупљају огроман број ученика, од првака па до средњошколаца из свих крајева бивше Југославије, али и дијаспоре. На хиљаде радова који сваке године пристиже, говори у прилог чињеници да је ово врло престижна књижевна манифестација, која регрутује или бар утире пут генерацијама надарене деце у свет писане речи. Уз то, не можемо а да не поменемо и значајан и драгоцен рад и труд њихових предметних наставника на овом племенитом послу. Уосталом, о томе сведочи и велики број награда и признања која су понели из Алексинца, а која их високо вреднују у њиховим срединама.

Круна манифестације је Зборник награђених ученичких радова, његово промовисање као и представљање награђеног писца за ту годину.

Оставите одговор