УЧЕНИЦИ ИЗ ИТАЛИЈЕ, ТУРСКЕ И ТАЈЛАНДА ГОСТИ ГИМНАЗИЈЕ

У оквиру програма Интеркултуре, у периоду од 11. до 18. марта, биће организована мини размена за стране ученике који су на годишњој размени у Србији.

Гимназија ће бити домаћин средњошколцима из Италије, Тајланда и Турске, а угостиће их породице наших ученика: Филипа Лишанина III4, Милане Милутиновић I2 и Милоша Радовановића I4.

Интеркултура је организација која се бави програмима интеркултуралног учења кроз мобилност младих. Чланица је највеће светске организације за програме размене АФС интеркултурални програми. Сваке године између 25 и 30 ученика из Србије одлази на годишњу или тромесечну размену у некој страној земљи, а између 20 и 25 страних ученика долази у Србију.
Гимназија у Ивањици отпочела је сарадњу са Интеркултуром још у мају 2011. године када су наши ученици били домаћини својим вршњацима из Русије, Мексика, Чилеа, Турске и Новог Зеланда. Од тада па до данас, реализовано је неколико програма годишње и тромесечне размене ученика као и један програм размене одељења.

Наставници Гимназије у Ивањици који су задужени за спровођење програма Интеркултуре су: Снежана Плавшић наставник српског језика, Катаина Кривокућа наставник француског језика, Бојана Миленковић наставник енглеског језика и Дуња Лугић Бешевић наставник енглеског језика.

Потрудићемо се да нашим гостима, за неколико дана проведених у Ивањици, на најбољи начин презентујемо културу и обичаје нашег краја.

Оставите одговор