ЈУБИЛЕЈ ФОНДАЦИЈЕ ЕВРО ЗА ЗНАЊЕ 29.10.2022.

Евро за знање” је фондација која подржава успешне младе људе – ђаке и студенте. Они ће касније, када заврше школовање бити најперспективнији део друштва. Улажући у њих ми, заправо, улажемо у будућност свих нас.

Нема боље инвестиције за једну државу од улагања у знање. То је једини капитал који нико никоме не може одузети. Не постоје образована и неуспешна друштва, док сиромаштво и неписменост иду под руку.

Србија као сиромашна и недовољно уређена земља, још дуго неће имати могућности да улаже довољно новца у образовање младих. Много је успешне деце чије је но школовање, због тешког материјалног стања, под знаком питања. Тој деци треба помоћи, а помажући њима помажемо и Србији. Истовремено помажемо и себи, јер мало шта испуни човека као осећај давања.

Смисао Фондације је да пуно нас издвоји малу суму и да прикупљеним новцем стипендирамо оне најбоље. Сутра ће они чинити исто, и тако покрећемо непрекидни низ успеха и племенитости. Нације које не улажу у знање осуђене су на пропадање и нестајање!
Извор: https://www.evrozaznanje.rs/

Фондација “Евро за знање” је до сада стипендирала неколико успешних ученика Гимназије у Ивањици који су сада вредни студенти.

Обележавању јубилеја Фондације присуствовали су наставник српског језика Биљана Ајдачић (њени ученици освајали су прва неста на Републичком такмичењу из Књижевне олимпијаде и са тим резултатом конкурисали за стипендију) и Љубица Чоловић први стипендиста Фондације, сада успешан студент IV године ЕТФ-а у Београду.

Нека вам је са срећом јубилеј.

Оставите одговор