Награда професорима Гимназије на Конкурсу Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ)

У циљу развијања и промовисања културе примене знања и вештина развијаних на обукама одобрених програма сталног стручног усавршавања, Завод за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ), Центар за професионални развој запослених у образовању, позвао је све запослене у предшколским установама, основним/средњим школама и домовима ученика да учествују на конкурсу и тако поделе искуства која су допринела унапређивању њихове праксе.

На XI наградни Конкурс позвани су наставници, васпитачи и стручни сарадници да пријаве радове који представљају примере добре праксе у образовно-васпитном/васпитно-образовном раду. Радови су морали буди иновативни, оригинални, да се издвајају по оствареним ефектима, одрживости, укључивању партнера из локалне и/или шире друштвене заједнице. Радови који су достављени на Конкурс могли су бити продукт тимског рада или продукт рада појединца.

Право учешћа на конкурсу имали су радови: који се односе на приказ примене развијаних знања и вештина током обуке одобрених програма од стране ЗУОВ-а из Каталога програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/2017. и 2017/2018. годину, и из Каталога програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину, који нису учествовали на другим конкурсима, смотрама или такмичењима, чији аутор није истовремено аутор или реализатор програма на који се рад односи.

Рад професора Гимназије у Ивањици: Биљане Ајдачић педагошког саветника проф. српског језика, Љубице Луковић проф. биологије и Марине Грујичић педагошког саветника проф. математике освојио је трећу награду.

Одабрани примери добре праксе налазиће се у електронској бази на сајту ЗУОВ-а. Аутори најбољих примера добре праксе представиће своје радове Централној комисији, а три најбоља рада биће награђена.

Оставите одговор