Danas počinje konkurs „Evropa i ja“

Kao i ranijih godina, i ove godine srednjoškolce prvog, drugog i trećeg razreda, očekuje nagradni konkurs „Evropa i ja“, koji kreće danas, 15. novembra. Konkurs se realizuje podnošenjem radova na platformi https://evropskidnevnik.rs . Rok za podnošenje radova je 07. februar u ponoć.

Ovogodišnjim konkursom predviđeno je pet takmičarskih kategorija u kojima srednjoškolci mogu da podnesu svoje radove. Kategorije su raznorodne, i prilagođene individualnom radu i timskim igračima. Ovogodišnje kategorije su: fotografija (individualna), video (timska), blog (individualna), angažovani umetnički rad(timska) i multimedija (timska).

Više o opisu kategorija i uslovima možete naći na https://evropskidnevnik.rs/teme-i-kategorije/

Ovogodišnje teme su: EU i Srbija, EU u mom svakodnevnom životu, Mitovi o EU, Ljudska prava- moja prava, Životna sredina i klimatske promene su važne. Kao i svake godine, očekuje se da učenici imaju mentora- nastavnika ili nastavnicu, koji predaje u toj školi. Najboljih 15 očekuju vredne nagrade: putovanje u jednu zemlju članicu EU u prvoj polovini 2022. godine, kako bi iz prve ruke osetili kako izgleda svakodnevni život u EU. Konkurs je otvoren do 7. februara 2022, u 23:59h.

Оставите одговор