МАТЕМАТИЧКА ТАКМИЧЕЊА У ШКОЛСКОЈ 2020/21.

Изборно математичко такмичење, биће одржано у октобру 2020. године у Гимназији. На основу резултата на овом такмичењу бирају се ученици који ће учествовати на такмичењу у Бугарској.
Међународно математичко такмичење у Бугарској (Видин). Такмичење се сваке године одржава у октобру. (Гимназија сваке године учествује на овом такмичењу. Ове школске године све зависи од епидемиолошке ситуације)
Математичка олимпијада, Екипно и појединачно такмичење ученика средњих школа. Екипу чини по један ученик првог, другог, трећег и четвртог разреда. За ово такмичење користи се збирка задатака „Аух лепог ли задатка“ у издању Архимедеса. Сва математичка литература налази се у библиотеци школе.
Међународна математичка такмичења у Румунији одржавају се у 4 града: Калафат, Крајова, Баилешти и Корабија (Гимназија увек учествује на овим такмичењима. Ове школске године све зависи од епидемиолошке ситуације)
Међународни математички турнир градова који организује Москва (Русија). Такмичење – решавање задатака је 4 пута у току године (2 пута на јесен и 2 пута на пролеће). Радови ученика шаљу се на преглед у Москву. Најбољи ученици око 50 из целог света позову се у Финале летње Конференције градова у Русију. Такмичење ће се одржавати у Београду у Математичком друштву Архимедес и/или у Гимназији. Све информације о овом такмичењу налазе се на сајту Архимедеса.
Такмичења у организацији Друштва математичара Србије
Математичко такмичење Мислиша, организује Архимедес
Математичко такмичење Кенгур, организује Друштво математичара Србије
Математички турнир „Интеграл куп“ које организује Гимназија у Ваљеву (такмичење је планирано за новембар 2020. године)

Оставите одговор