ДР МЛАДЕНА ЛУКОВИЋ

Младена Луковић рођена је 15. априла 1987. у Ивањици. Завршила је Основну школу „Кирило Савић“ а затим и Гимназију у Ивањици 2006. године. На Грађевинском факултету у Београду дипломирала је 2011. године на Одсеку Конструкције. Током школовања била је добитник награда за одличне резултате 2008. године и за најбоље оцене на предметима Катедре за Техничку Механику и Теорију Конструкција 2009. (награда Професора Душана Крајчиновића) и 2010. године (награда Професора Милана Ђурића). Била је стипендиста Фонда за младе таленте општине Ивањица и привредне коморе Ужице за најбоље студенте Моравичког округа. На завршној години радила је као студент демонстратор на предмету Нацртна геометрија.

Новембра 2011. године је започела докторске студије на Техничком Универзитету у Делфту, у Холандији. Почетком 2016. године одбранила је докторат из области санација бетонских конструкција током кога се бавила истраживањем споја два бетона и специјалне, иновативне врсте бетона као репаратурног материјала.

Добила је награду за најбољу докторанткињу на Универзитету у Делфту 2016. године. Након екскурзије у истраживање бетона као материјала, добија позив да се врати у конструкцијске воде. Од 2016. године ради као доцент у групи Бетонске конструкције на Грађевинском факултету у Делфту, у научној области “Примена иновативних врста бетона у конструкцијама“. Води истраживачку групу од 4 докторанта и више од 20 (дипломираних) мастер студената.

Љубав према науци, а нарочито према математици и физици почиње од учитеља Видоја Ђокића, наставница Заге Вучетић и Зорице Богићевић, и директора Стева Давидовића који су је спремали и водили на бројна такмичења и олимпијаде. У Гимназији наставља са професорима математике и физике, Драганом Видаковићем и Стевом Давидовићем. Инспирацију и љубав према науци које је добила од својих наставника покушава да пренесе на своје студенте.

Удата је за Бранка Шавију са којим има двогодишњег сина Луку.

Оставите одговор