ДР МИЛЕНА ПОЛЕДИЦА

Dr Milena Poledica rođena je 19. marta 1982. godine u Užicu. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Ivanjici. Na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu diplomirala je  2008 godine na Odseku za voćarstvo i vinogradarstvo, i stekla zvanje diplomirani inženjer voćarstva i vinogradarstva.

Doktorske studije upisala školske 2009/10. godine na studijskom programu Poljoprivredne nauke  a  2014. godine odbranila  je doktorsku disertaciju pod naslovom: “Uticaj Prohexadione-Ca i zakidanja prve serije mladih izdanaka na biološko proizvodne osobine sorte maline Vilamet” i stekla zvanje Doktor biotehničkih nauka.

U periodu od 2009-2014 aktivno se bavila naučno-istraživačkim radom u oblasti jagodastog voća na  Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu i savremenim laboratorijskim i spektrofotometrijskim analizama na Institutu za multidisciplinarna istraživanja u Beogradu.

2014 godine  izabrana u naučno zvanje Istraživač saradnik.

Tokom dosadašnjeg istrazivačkog rada  objavila je kao autor ili koautor 13 naučnih radova u međunarodnim i domaćim časopisima od kojih 3 na SCI listi.

Od 2015 godine živi u Italiji i zaposlena je u kompaniji ARRIGONI na odelu istraživanja i razvoja.

Udata je i majka jednog dečaka.
Bravo Milena!

Оставите одговор