ДР ВИТОМИР РАЦИЋ

Vitomir Racić završio je osnovnu školu „Milinko Kušić“ 1996, a Gimnaziju u Ivanjici 2000. godine.

Na Građevinskom fakultetu u Beogradu diplomirao je 2005. kao student generacije. Tokom studija dobitnik je devet nagrada za najbolje ocene na predmetima Katedre za Tehničku Mehaniku i Teoriju Konstrukcija, kao i stipendije pod pokroviteljstvom ambasade Kraljevine Norveške za 100 najboljih studenata na Univerzitetu u Beogradu i Privredne komore Užica za najbolje studente Moravičkog okruga.

Na završnoj godini studija držao je vežbe studentima na redovnim studijama na predmetu Statika Konstrukcija, a nakon diplomiranja dobija zvanje asistenta.

2006. odlazi u Englesku, gde kao stipendista britanske vlade iz fonda za talentovane naučnike van EU počinje doktorat na Univerzitetu u Sefildu iz oblasti dinamike građevinskih konstrukcija.

Doktorirao je 2009. na temu vibracija konstrukcija usled dinamičkog opterećenja od ljudi. Istraživanja nastavlja na istom univerzitetu i 2011. dobija zvanje docenta na predmetima Statika Konstrukcija i Otpornost Materijala. 2014. je magistrirao na temu visokog obrazovanja u Velikoj Britaniji i iste godine postaje član Britanske Akademije za Visoko Obrazovanje. Od 2015. je vanredni profesor na Tehničkom Fakultetu u Milanu gde vodi istraživački tim u oblasti vibracija konstrukcija i predaje Statiku, Dinamiku i Teoriju Konstrukcija. Na Univerzitetu u Sefildu i Univerzitetu u Begradu ima zvanje gostujućeg profesora.

Autor je udžbenika za Teoriju Konstrukcija, poglavlja u stručnim knjigama, kao i brojnih članaka objavljenih u internacionalnim naučnim časopisima. Organisator je i predsedavajući sesija iz svoje istrazivačke oblasti na međunarodnim naučnim kongresima širom sveta. Držao je pozivna predavanja o svojim istraživanjima na mnogim prestižnim Univerzitetima, kao što su Oksford, Prinston, Berkli i Njujork Kolumbija.

Bravo Vito!

Оставите одговор