ДР МИЛОШ РЕСИМИЋ

Милош Ресимић бивши ученик Гимназије у Ивањици, успешно је одбранио докторску дисертацију на Универзитету у Будимпешти, Мађарска.

Милош Ресимић рођен je у Ивањици, где је похађао и завршио Гимназију. Студирао је новинарство и комуникологију на Факултету политичких наука у Београду, где је дипломирао 2009. године. Након тога је завршио мастер студије Политичке социологије на истом факултету. На Централно-европском универзитету (CEU) у Будимпешти, најпре је завршио мастер студије Политичких наука, где је добио награду за академску изузетност, а потом је 2014. године примљен на докторске студије на одсеку Упоредне политике. Докторирао је у мају 2019. године са највишом оценом, summa cum laude. Током докторских студија, боравио је на Универзитету Калифорнија, Санта Круз 2017. године, а потом био сарадник на Институту друштвених наука у Бечу, у првој половини 2018. године.

Радио је у Архиву Отвореног друштва у Будимпешти, као асистент на Централно-европском универзитету и као асистент на ECPR летњој школи Mетодологије и технике на CEU. Тренутно ради као консултант у тинк-тенк организацији Институт за транспарентност владе (GTI) на пројекту који се бави феноменом заробљене државе у одбрамбеној индустрији у ЕУ. Области којима се бави у свом истраживању су односи политике и бизниса у пост-комунистичким земљама, политички режими и феномен заробљене државе.

Браво Милоше.

Оставите одговор