СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ БЕЛГИЈЕ И ИТАЛИЈЕ НА РАЗМЕНИ У ГИМНАЗИЈИ

Гимназија Ивањица наставља сарадњу са невладиним непрофитним удружењем Интеркултура, које има за циљ развој неформалних облика образовања по европским стандардима кроз промовисање интеркултурног дијалога, толеранције и глобалног разумевања, као и могућности различитих облика учења кроз искуство. Један од њих је и давање прилике младима да проведу школску годину или краћи период у некој страној земљи, боравећи у породици, похађајући школу и учествујући у животу локалне заједнице.

Од 1. септембра 2019. године, у оквиру тромесечне размене, Гимназију Ивањица похађаће два страна средњошколца којима ће домаћини бити наши ученици. Породица Јоване Маричић III3 угостиће ученика из Белгије, а породица Вање Парезановић II2 ученицу из Италије.

За праћење ученика на њиховом путу интеркултурног учења, за њихово прилагођавање нашој култури, животу у српској породици и школи биће задужене професорке Катарина Кривокућа и Марија Марковић, волонтери Интеркултуре, које ће бити њихови ментори и, у исто време, контакт особе, тј. веза ученика са АФС организацијом.

Оставите одговор