ФОРМИРАНО ИТ ОДЕЉЕЊЕ ГИМНАЗИЈЕ У ИВАЊИЦИ

Пријемни испит за ИТ одељење (одељење ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику) одржан је у недељу 3. јуна 2018. године у Гимназији у Ужицу.

Пријемни испит положила су 23 ученика (9 ученика Гимназије, 10 ученика ОШ „Милинко Кушић“, 2 ученика ОШ „Кирило Савић“ и 2 ученика ОШ „ Сретен Лазаревић“ из Прилика. Свих 9 ученика Гимназије који су полагали, положили су  пријемни, освојивши од 141 до 228 бодова! Најбољи резултат у општини Ивањица постигао је Добривоје Вујовић (228).

Честитамо ученицима и професорима Гимназије у Ивањици који су држали бесплатну припремну наставу: проф. Милану Поповићу, проф. Биљани Марковић и проф. Данијели Даниловић. Кандидат је положио пријемни испит ако је освојио најмање 120 бодова на тесту из математике – највише је могуће освојити 240 бодова.

Редослед кандидата на ранг листи се утврђује према УКУПНОМ БРОЈУ БОДОВА: успех на пријемном испиту + успех на завршном испиту + успех од шестог до осмог разреда + бодови на такмичењима.

У ИТ одељење прима се највише 20 ученика.

Од 167 ученика VIII разреда Моравичког и Златиборског округа положило је 111 ученика а 56 није положило (33,14%).

Све оне ученике који нису положили пријемни испит, чека неки од постојећих смерова (општи и друштвено – језички) у нашој школи!

ДОБРО НАМ ДОШЛИ СВИ БУДУЋИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ!

Оставите одговор