ЉУБИЦА ЧОЛОВИЋ У ПАЛАТИ СРБИЈЕ НА ДОДЕЛИ УГОВОРА О СТИПЕНДИРАЊУ

Данас 15.02.2018. године председник Србије Александар Вучић је на свечаности поводом уручења уговора о стипендијама надареним ученицима позвао младе да наставе да уче и образују се и да остану у Србији и ураде за њу све што могу јер не постоји ништа лепше, веће и важније од тога.

„Уз много рада напорног и тешког уверен сам да ћете моћи да остварите највећи део својих снова и урадите велике ствари за нашу земљу“ рекао је Вучић.

Председник Србије је навео и да је договорено да стипендије буду дуплиране. Оне ће уместо 7.500 динара за ученике, 12.000 за студенте и 15.000 за докторске студије сада износити 15.000, 24.000 односно 30.000 динара.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је у буџету обебедило средства за стипендије за 247 надарених ученика и 704 студента.

Додели уговора о стипендирању ученика, присуствовала је и ученица трећег разреда Гимназије у Ивањици ЉУБИЦА ЧОЛОВИЋ која је у претходној школској години освојила прво место на Републичком такмичењу из српског језика и књижевности.

Оставите одговор