ФИЛМ АНДРИЈАНЕ САВИЋ НА ИЗЛОЖБИ УЧЕНИЧКИХ РАДОВА СЛОБОДНЕ ЗОНЕ ЈУНИОР

У суботу, 16. децембра 2017. године од 18 до 20 часова у Културном центру Рекс организовано је јавно вођење кроз крос медија изложбу ученичких радова насталих као резултат турнеје Путујућег школског биоскопа Слободна зона Јуниор.

Око 500 средњошколца из десет места у Србији је током новембра месеца имало прилику да у оквиру Путујућег школског биоскопа Слободна зона Јуниор гледа ангажоване филмове и учествује у радионицама медијске писмености где су под стручним вођстом коаутора програма били охрабрени да пронађу креативан начин да изразе себе и свет око себе у медијској форми по сопственом избору.
Средњошколски радови у форми видеа, фото стрипа, фотографије и песме – настали након турнеје овог јединственог школског биоскопа представљени су у концепту крос медија изложбе кроз коју ће посетиоце заједно са ауторима и ауторкама радова спровести коаутори програма др Александар Вајзнер и Весна Штрбић.

Изложбу су чинили најзанимљивији радови 9 аутора, међу којима је и рад (филм) ученице IV разреда Гимназије у Ивањици АНДРИЈАНЕ САВИЋ. За посетиоце изложбе организовани су модерирани разговори са ауторима испред сваког од радова изложених у форми песме, фотографије и фото стрипа, док су видео радови представљени у концепту биоскопа.

Оставите одговор