ПРЕДАВАЊЕ ФОНДАЦИЈЕ „ТИЈАНА ЈУРИЋ“

У понедељак, 13. новембра 2017. године у школској библиотеци Гимназије у Ивањици одржано је предавање за ученике VIII разреда о безбедној употреби интернета намењено ученицима виших разреда основних школа. У трајању једног школског часа ученицима су представљене важне информације о безбедном коришћењу интернета и његовој злоупотреби одстране малолетника, као и о злоупотреби интернета над малолетницима. Предавач је био Игор Јурић, представник Фондације „Тијана Јурић“.

„Тијана клик“ је пројекат који децу учи практичним механизмима заштите на интернету. Велика пажња посвећена је једној од најопаснијих злоупотреба – „онлајн завођењу“, замкама које педофили праве, лажном представљању, злоупотреби личних података на интернету, злоупотреби фотографија на друштвеним мрежама, врбовању у секте.

У односу на период пре пет година, присутан је тренд пораста корисника интернета све ниже старосне доби. Велики број деце масовно се укључује на друштвене мреже, истовремено неспремна да се суоче са опасностима које вребају у виртуелном свету.

Оставите одговор