Радионица програмирање Андроид апликација

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У суботу 13. маја 2017. на универзитету „Сингидунум“ у Београду је одржана радионица за ученике и њихове наставнике „Програмирање Андроид апликација – покрени свој посао“.

Међу 30 учесника радионице били су и ученици одељења основне школе надарених за математику: Добривоје Вујовић – 7. разред, Лазар ковачевић и Ђорђе Џибраковић – 8. разред. Са ученицима је путовао предметни наставник Зоран Вучетић.

Учесницци радионице су упознати са принципима програмирања Андроид апликацијама као и са великим могућностима за зараду оних који се одлуче за бављење овим послом.

Предавање је одржао др Милан Чабаркапа.

Професор Милан Чабаркапа је завршио основне и мастер студије на Електротехничком факултету Универзитета у Београду, а докторске студије наFaculty of Science and Technology, University of Westminster, Лондон, УК. Од октобра 2014. ради као доцент на Универзитету Сингидунум. Сфера његовог интересовања су програмирање савремених софтверских система и апликација, као и бежичне комуникације и Internet of Things. Милан је 2010. године направио прву Андроид апликацију у Србији и победио на конкурсу на ком је учествовало 669 програмера са 225 апликација.

Оставите одговор