ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ VIII РАЗРЕД

Ученици осмог разреда полагаће пробни завршни испит у петак и суботу, 7. и 8. априла 2017. године. У петак са почетком у 12 сати ђаци ће решавати тест из математике, а истог дана анонимно ће попуњавати упитник за потребе редовних истраживања Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

У суботу од 9 сати у оквиру пробног завршног испита полаже се тест из српског језика, а од 11.30 сати комбиновани тест из пет наставних предмета. За решавање сваког теста ученици ће имати два сата.

Пробни завршни испит је прилика да се ученици упознају са редоследом корака, обавезама и правима у вези са завршним испитом. На пробном завршном испиту ученици ће имати прилику да виде за њих непознате задатке и да провере своје знање у одређеној области предмета.

Резултати са пробног завршног не служе за оцењивање ученика, већ ће их наставници користити у планирању активности за даље припремање ученика за полагање завршног испита који осмаке очекује 14, 15. и 16. јуна 2017. године.

Приликом полагања пробног завршног испита важе иста правила која ће бити и на завршном испиту у јуну. У просторији у којој полаже испит ученик седи на месту које одговара редном броју са списка ученика. Од личних ствари на испит се може унети само вода, односно освежавајући напитак, а све остале ствари ученик обавезно одлаже на посебно место током трајања испита. Прибор који ученик може користити за решавање теста из српског језика и комбинованог теста је графитна оловка, хемијска оловка и гумица. За решавање теста из математике ученици поред наведеног прибора могу користити још и троугао, лењир и шестар.

Оставите одговор