ФИЛМ ПОСМАТРАЧИ 18.10.2016. у 20 часова

На првом програму Радио телевизије Србије, 18. октобра 2016. у 20 часова биће премијерно емитован филм „Посматрачи“ који се бави проблематиком трговине људима, нарочито међу млађом популацијом.

Филм “Посматрачи” је централни део кампање СТОП ТРГОВИНИ ЉУДИМА, Унитас Фонда који се реализује у сарадњи са Центром за заштиту жртава трговине људима Републике Србије, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и МУП-а.

Након емитовања на РТС-у, филм ће бити приказан у великом броју основних и средњих школа широм Србије, како би се подигла свест деце, али и родитеља, наставника, предавача и читаве заједнице о трговини људима и томе како ову криминалну радњу спречити и искоренити. Поред снажне превентивне поруке, филм настоји да укаже и на тешке последице и трауме кроз које жртве трговине људима пролазе.

Moлимо ученике да вечерас погледају овај филм пошто ће садржај овог филма бити предмет дискусије на часовима одељењске заједнице, историје, грађанског васпитања, социологије, психологије…

Оставите одговор