TAKMIČENJE ZA FRANKOFONU PESMU

Francuski institut u Srbiji već trinaestu godinu zaredom organizuje Takmičenje za frankofonu pesmu. Francuski institut u Srbiji sastavni je deo mreže od 130 francuskih instituta i 920 francuskih alijansi u svetu. Sa sedištem u Beogradu i ograncima u Nišu i u Novom Sadu, predstavlja kulturnu diplomatiju Francuske u Srbiji.

Valentina Kolarević učenica I razreda Gimnazije u Ivanjici takmičiće se u polufinalu za Frankofonu pesmu 3. marta 2016. godine u Beogradu. Mentori učenice su prof. francuskog Katarina Krivokuća i prof. muzičkog Anita Pešić.

Izabrani kandidati iz Srbije uzrasta od 13 do 28 godina koji uče ili su učili francuski jezik, predstaviće se pesmom iz frankofonog ili francuskog savremenog repertoara na regionalnoj selekciji, pred žirijem sastavljenog od profesionalaca iz oblasti muzike kao i iz francuskog jezika, koji će ocenjivati interpretaciju, pevačko umeće i jezičke sposobnosti kandidata. Kandidati odabrani od strane žirija na regionalnoj selekciji učestvovaće zatim u finalu takmičenja, gde će nastupati najbolji kandidati iz četiri grada u kojima je održano regionalno takmičenje.

Оставите одговор