ПРОЈЕКАТ ВИКИ ГИМНАЗИЈАЛАЦ 2015

Гимназији у Ивањици одобрен је пројекат ВИКИ ГИМНАЗИЈАЛАЦ 2015. Пројекат се реализује од фебруара до априла 2015. године. Почетак пројекат је 2. фебрауар 2015. када ће професори српског језика, историје и грађанског васпитања проћи обуку ради коришћења Википедије у образовне сврхе и ради даљег спровођења пројекта.

Сама обука подразумева савладавање уређивања Википедије, упознавање са Викимедијом Србије и њеним пројектима, формулисање акционог плана за реализацију пројекта, као што је то урађено прошле године. Сада је у плану и покретање Вики секције у Гимназији Ивањица, која би била активна током године. То би била прва Вики секција у Србији и имала би за циљ што квалитетнију едукацију ученика али и професора који желе да користе ову платформу за интерактивно писање семинарских радова и обогаћивање највеће онлине енциклопедије.

Након обуке професори ће формирати групу ученика, претежно друге и треће године, која ће учествовати на пројекту. Такође ће одабрати релевантне теме за семинарске радове и написаће по један чланак на Википедији уз помоћ представника Викимедије Србије и сталне консултације. Координатори пројекта су проф. историје Александар Парпура, проф. српског језика Биљана Ајдачић и проф. грађанског васпитања-педагог Љиља Ђоковић.

Оставите одговор