ОДБОЈКАШИЦЕ ГИМНАЗИЈЕ У ИВАЊИЦИ ДРУГЕ У ДРЖАВИ

Женска одбојкашка екипа Гимназије у Ивањици освојила је друго место на XII Олимпијским спортским играма ученика средњих школа Републике Србије. Такмичење је одржано у Београду 27. марта 2024. године.
Одбојкашице Гимназије у Ивањици пласиралe се се на ово такмичење као победнице Моравичког округа и биле су прве на међуокружном такмичењу.

На играма је учествовало осам екипа, а наша школа је била у групи А заједно са школама: Медицинска школа „7.април“, Нови Сад , СШ „Григорије Божовић“, Зубин Поток и Гимназија „Светозар Марковић“, Ниш. У групној фази су наше девојке победиле све три утакмице без изгубљеног сета и обезбедиле место у финалу.

У финалу је бољи противник била Гимназија „Бранко Радичевић“, Стара Пазова. Постоји могућност да као другопласирана екипа обезбедимо учешће на Светском школском првенству које је планирано да се одржи у Београду од 19. до 29. априла 2024. године. Састав одбојкашке екипе Гимназије у Ивањици:

1. Поледица Ленка I 1
2. Кимчетић Николина I 5
3. Обрадовић Сара II 1
4. Кимчетић Лидија III 1
5. Пантовић Ива III 1
6. Ђурашевић Анастасија III 3
7. Калушевић Ксенија III 3
8. Милојевић Милица IV 4
9. Милутиновић Николина IV 4
10. Танасијевић Катарина IV 3

Честитамо девојкама на достојном репрезентовању наше школе и нашег града. Све похвале и тренерима који су сарађивали са одбојкашицама у основној и средњој школи.

Затворено за коментаре.