Наши ученици учествовали на Националном финалу „Пословни изазов“

У претходна два дана Београд је био центар средњошколског предузетништва јер је угостио 100 ученика из 76 средњих школа широм Србије.

Међу овим ученицима су били и наши Иван Милосављевић II2 и Јована Миленковић II2 као чланови другопласиране и трећепласиране екипе са регионалног пословног изазова. Они су са својим екипама имали одличан наступ и као што су рекли чланови жирија да су ове године нијансе одлучивале јер је било доста добрих идеја. О томе сведочи и чињеница да дуго нису могли да донесу одлуку о победничкој екипи.

Подељени у 20 тимова радили су на истом задатку – да осмисле производ или услугу која ће симбол Београда, Београдски маратон – Белграде маратхон учинити лидером у еко-револуцији уличних трка.

Четворочлани жири који је био састављен од представника: UniCredit Carmeuse Београдски маратон – Belgrade marathon, Универзитет Метрополитан није имао лаку одлуку али титулу НАЦИОНАЛНОГ ПОБЕДНИКА однео је тим број 6.

Ова феноменална петорка свој бизнис засновала је на пружању услуге снабдевања подним облогама и кантама који на основу великог промета људи, у виду кретања и буке, трансформише кинетичку енергију у електричну чиме доприноси смањење еколошког отиска масовних догађаја.

Креативни ученици који стоје иза ове идеје су:

Нина Ђокић – Медицинска школа из Ужица
Богдан Поповић – Трговинско-угоститељска школа “Тоза Драговић из Крагујевца
Мина Маричић – Филолошка гимназија из Београда
Данило Арсић – Гимназија Прокупље
Викторија Гајић – Пољопривредна школа са домом ученика Футог.

Затворено за коментаре.