„Дигитална Србија“ спроводи пројекат „Нова писменост“

„Дигитална Србија“ спроводи пројекат „Нова писменост“, у сарадњи са ЗВОKОВ-ом и ЗУОВ-ом, као и са Фондом PROPULSION, у оквиру кога се организује активност под називом „Посете компанијама“.

Ученици специјализованих ИТ одељења виртуелно ће посетити ИТ компаније, које ће представити своје дигиталне вештине и вештине за решавање проблема како ученицима, тако и наставницима. Додатно, идеја је да се ученици упознају са дигиталним процесима који се дешавају иза екрана телефона, таблета и рачунара које свакодневно користе, као и да се покажу добри примери рада и развоја у домену дигиталних технологија у Републици Србији.

План је да се организује пет виртуелних посета на интерактивној платформи која ће на веродостојан начин симулирати физичку посету компанијама. У свакој посети домаћин ће бити друга компанија и различите теме ће бити представљене. Компаније које ће бити укључене у виртуелне посете су Nordeus, Seven Bridges, 3Lateral, Saga и Direct Media, Microsoft, Vega IT, итд.

У оквиру активности предвиђена је организација 5 посета са учешћем од по 100 ученика из специјалних ИТ одељења из целе Србије. Посете су планиране за прву половину јуна.

Оставите одговор