Припреме за штампање сведочанстава

С обзиром да се ближи време штампања сведочанстава, хтели би да вас подсетимо на неколико детаља како би цео процес штампања завршили што једноставније.

Пре свега, МПНТР је замолило да за потребе Просветног гласника, школски координатори, у делу система „Подешавања школе“, ажурирају поља за „процену броја сведочанстава“ које ће штампати из есДневник система. Ово је важно како би Просветни преглед припремио довољну количину образаца, па вас молимо да тај податак унесете до 1. јуна. Подсећамо да унос наведеног податка у есДневнику не значи да сте поручили обрасце за своју школу, већ је потребно да то урадите као и раније у Просветном прегледу.

Пре штампања сведочанстава потребно је да обратите пажњу на следеће:
• Иако сте решење за рад школе унели у систем, потребно је да га код доделе деловодног броја ученику, проверите и потврдите, како би се оно приказало на сведочанству
• Проверите да ли су називи смерова/образовних профила исправни
• Проверите да ли су називи и редослед предмета исправни
• Ажурирајте успех свим ученицима пре штампања сведочанстава
• Пре штампања на обрасце, одштампајте једно сведочанство на обичан папир како бисте се уверили да се сви подаци са сведочанства исправно штампају. Ово се односи и на QR код у подножју, који служи за проверу валидности сведочанства.

Ваш ес Дневник тим подршке

Оставите одговор