Квиз: Европска недеља новца 22- 26.03.2021. године

Удружење банака Србије ћe током обележавања Европске недеље новца у периоду 22- 26.03.2021. године, у сарадњи са Европском банкарском федерацијом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије реализовати по четврти пут Европски квиз новца који служи за стицање знања из области финансија и економије. То је такмичење ученика узраста од 13 до 15 година из 30 европских земаља. Циљ пројекта је подизање нивоа финансијске писмености младих.

Квиз ћe се одвијати у две фазе. Прва фаза је национално такмичење, које ћe се одржати 24. марта 2021. године у 12:00 у којем ћe се ученици такмичити у квизу пратећи питања преко YouTube канала користећи платформу Kahoot! за давање одговора. Два ученика која буду најбоље рангирана на националном такмичењу ћe имати прилику да се такмиче на европском финалу Европског квиза новца, које ћe се одржати 20. априла 2021. године онлајн путем, на енглеском језику, у организацији Европске банкарске федерације из Брисела. Два првопласирана ученика на националном такмичењу као и њихове наставнике Удружење банака Србије he као и прошле године новчано наградити.

У такмичењу могу да учествују ученици осмог разреда основне и првог разреда средњих школа. Рок за пријаву је 20.март 2021. године.

Оставите одговор