Пројекат вредан сваке похвале: ПЧЕЛАРСТВО

Професор српског језика и књижевности из Ивањице покренуо несвакидашњи пројекат у школи, захваљујући којем деца сада уче о пчеларству!

Млади људи су покретачи, они су ти који доносе промене и уводе новине, а да је заиста тако, доказао је и професор српског језика и књижевности из Ивањице, Александар Ковачевић. Овај млади човек, који ради у ОШ „Сретен Лазаревић“ у Приликама и у ивањичкој Гимназији, покренуо је пројекат пчеларства за ученике од петог до осмог разреда.

Пчела је, иначе, једини инсект који даје храну људима и зато је драгоцена.
Пројекат у ОШ ‘Сретен Лазаревић’ започет је на почетку школске године, као део пројекта Министарства – обогаћени једносменски рад. То подразумева одстанак деце у школи и након редовне наставе и њихово укључивање у различите активности. Нашој школи, која је позната по ваннаставним активностима и учешћу у разним пројектима, поред пчеларства, Министарство је одобрило још четири пројекта. Сваки од њих одвија се четири пута током радне недеље“.

Због пандемије корона вируса, школе су затворене, али је пројекат пчеларства, као и остали пројекти, настављен током наставе на даљину, а требало би да се редовно настави у септембру, по отварању школа.

Извор:
• National Geographic Srbija, www.nationalgeographic.rs
• Vesti dana na mondo.rs | Online vesti iz regiona., https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1317768/Pcelarstvo-deca-u-osnovnoj-skoli-uce-o-pcelarstvu.html

Оставите одговор